Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Jezdci byli varováni, závodí se na trati

Jezdci byli varováni, závodí se na trati

Fanoušky by neměly překvapit penalizace

Michael Masi, nový ředitel velkých cen F1, jezdce varoval, že v některých místech Hockenheimringu bude přísně sledovat respektování hranic trati. Někde totiž kombinace nízkého obrubníku a vyasfaltované únikové zóny posouvá ideální stopu mimo hranice trati. To je důvodem, proč bylo Charlesi Leclerkovi ve včerejší kvalifikaci škrtnuto jedno měřené kolo, a proč mohou být dnes tvrději potrestáni jezdci, kteří si výjezdem pomohou příliš často.

"Pokud se ve výjezdu z první zatáčky jakákoliv část vozu dostane až za modrobílý obrubník, bude to považováno za opuštění hranic trati," napsal Masi jezdcům. "Pokud se ve výjezdu ze sedmnácté (poslední) zatáčky jakákoliv část vozu dostane až za modrobílý obrubník, bude to považováno za opuštění hranic trati."

V situaci, kdy se jezdec dostane mimo trať, je povinen zajistit svůj návrat bezpečným způsobem. Z opuštění trati v souboji mu pak nesmí vyplynout žádná trvalá výhoda. Individuálně budou komisaři posuzovat pouze případy, kdy se někdo ocitne mimo trať po vytlačení soupeřem.

"Výše zmíněné pokyny nemusejí být automaticky uplatněny v případě jezdce, jenž neměl možnost zůstat na trati. Takové případy budou posuzovány individuálně," zdůraznil Masi.