Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Haasy pojedou v Belgii s identickým nastavením

Haasy pojedou v Belgii s identickým nastavením

Další vývojový stupeň letošního vozu už není v plánu

„Melbournský experiment“ v Haasu končí. Do Velké ceny Belgie nastoupí vozy amerického týmu s jednotným nastavením.

Použijeme to, s nímž jsme poprvé jeli na Hockenheimringu,“ potvrdil šéf stáje Günther Steiner. „Hodně jsme se naučili. Zkusíme auto vylepšit výměnou některých komponent. Snad se ve Spa dozvíme ještě více.

Znamená to, že Romain Grosjean se konečně rozloučí s konfigurací, pocházející už z úvodního podniku sezony v Austrálii. Francouz se prý ale zpěčoval přejít na novou specifikaci právě na vysokorychlostních tratích, jakými jsou Spa-Francorchamps a následující Monza. Obával se problémů s přitlakem. 

Romain Grosjean se rozloučí s nastavením, pocházejícím už z Austrálie

Haas nutně potřebuje dosáhnout obratu k lepšímu. V předchozích šesti velkých cenách dokázal skórovat jen v Německu. V Poháru konstruktérů se nachází na potupném devátém místě, za ním jsou už jen zoufalci z Williamsu.

Steiner by se samozřejmě rád posunul výše, jenže: „Autu chybí výkon a v závodě se chová podivně. Takže pořád jen přicházíme o body. Ale snad se nám povede zajet pár dobrých výsledků.“ Současně však uvedl, že pozornost se už z velké části přesouvá na stavbu vozu pro rok 2020. Žádná zásadnější modernizace stávajícího monopostu se tak už nejspíše neuskuteční.