Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nezávodil jsem dva roky, vysvětluje Giovinazzi

Nezávodil jsem dva roky, vysvětluje Giovinazzi

Bude takové ospravedlnění stačit?

Polovina sezony je za námi a jezdci musejí skládat účty. Kontrolou neprošel Pierre Gasly, jenž si nedobrovolně vyměnil místo se šťastným nováčkem Alexanderem Albonem. Lando Norris má v kapse prodloužení smlouvy s McLarenem a Williams si hodlá ponechat Georgea Russella.

Z nováčků tedy zůstává pouze Antonio Giovinazzi a momentálně bychom na jeho setrvání v týmu Alfa Romeo nevsadili. V příštích pár závodech se potřebuje předvést v lepším světle, vždyť v prvních dvanácti velkých cenách získal pouze jeden bod, zatímco Kimi Räikkönen jich ve stejném voze nasbíral 31. Giovinazziho výmluvou je, že dva roky nezávodil, takže to tak trochu zapomněl.

"Když dva roky nezávodíte, máte velmi špatnou startovní pozici," řekl Ital, jenž dva roky mluvil o tom, jak mnoho se naučí v pozici testovacího jezdce Ferrari a v simulátoru. "Když to spočítám, tak v roce 2017 jsem jel dva závody (ve F1) a v roce 2018 jsem závodil pouze v Le Mansu, což je něco úplně jiného.

Není snadné vrátit se rovnou do F1, na absolutní vrchol motorsportu. Od začátku roku jsem věděl, že mým cílem bude zlepšovat výkony závod za závodem, opět se do toho dostat. Pracuji na tom. Měl jsem problémy, ale v posledních pár závodech jsem zaznamenal v porovnání s Kimim dobrou rychlost. Od Paul Ricardu, ale i před Monakem, jsem byl vždy těsně za Kimim, takže v kvalifikacích problém není. Závody vypadají o něco hůře. Po dvouleté přestávce to opravdu není snadné, ale zlepšuje se to."