Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Itálie má novou pětiletou smlouvu

Itálie má novou pětiletou smlouvu

O Monzu se netřeba bát minimálně do roku 2024

Období nejistoty pro Italy skončilo. Monza bude mít v kalendáři místo nejen příští rok, ale součástí světa F1 zůstane přinejmenším do roku 2024. Smlouva na pět let končí turbulentní období, které kvůli finančním problémům začalo ještě za vlády Bernieho Ecclestonea. Krize vrcholila v roce 2016 a zúčastněným se podařilo se dohodnout pouze za cenu podpisu krátkého, tříletého kontraktu. Liberty Media tak musela s Italy začít jednat prakticky od převzetí kontroly nad formulí 1. Pětiletá smlouva nabízí roky jistoty a prostor investovat do zázemí okruhu.

Prezident italského autoklubu Angelo Sticchi Damiani mluví o velkém vítězství.

"Je to jako vyhrát velkou cenu F1. Velmi náročné, velmi důležité. A jsem rád, že jsme už v cíli. Mám pocit, jako bychom získali pět mistrovských titulů," prohlásil.

Skvělá zpráva pro Itálii byla oficiálně potvrzena během oslav 90 let Scuderie Ferrari za účasti výkonného ředitele F1 Chase Careyho a prezidenta Mezinárodní automobilové federace Jeana Todta.

VC Itálie je součástí šampionátu F1 od jeho vzniku v roce 1950 a dosud nevynechala ani jeden ročník. Vždy se jezdilo na okruhu v Monze, pouze v roce 1980 hostila závod Imola. Velká cena Itálie 2020 se pojede 6. září.