Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Velká cena v Miami vstává z mrtvých

Velká cena v Miami vstává z mrtvých

Její organizátoři uzavřeli předběžnou smlouvu s F1

Už se zdálo, že myšlenka na uspořádání závodu F1 ve floridském Miami je definitivně odložena k ledu. Místní obyvatelé se totiž postavili na razantní odpor.

O to více překvapuje zpráva, že se potenciální organizátoři domluvili s vedením formule 1 na smlouvě o smlouvě budoucí. Podle ní by se v okolí stadionu Hard Rock měly motory poprvé rozeznít už v roce 2021.

Formule 1 a Hard Rock Stadium dosáhly shody ohledně uspořádání velké ceny v této lokalitě,“ praví se v prohlášení, pod kterým jsou podepsáni obchodní ředitel F1 Sean Bratches a majitel zmíněného areálu Tom Garfinkel. Zároveň byl představen předběžný návrh tratě, složené z dlouhých rovinek a relativně úzkých zatáček. 

Trať povede kolem stadionu klubu amerického fotbalu Miami Dolphins

Podle Garfinkela pořádání podniku přinese regionu finanční profit ve výši kolem 360 milionů dolarů ročně. „Představte si, jak lidé z celého světa se v květnu sjedou do Miami! Barcelona, Monako, Miami – to už brzy bude realitou,“ nechal se poněkud unést.

Bratches nicméně zdůraznil, že jde teprve o první krok, byť správným směrem. Současně poděkoval fanouškům, politikům a představitelům turistického průmyslu za trpělivost a dosavadní podporu.

Kurz kolem stánku klubu amerického fotbalu Miami Dolphins je náhradní variantou za původně uvažovaný okruh v centru, který se u veřejnosti setkal s ostrým odporem.