Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Velká cena Mexika bude na Twitchi

Velká cena Mexika bude na Twitchi

Z experimentu by se mohlo stát pravidlo

Liberty Media začíná zkoušet něco, o čem bývalý šéf F1 Bernie Ecclestone tvrdil, že se nikdy nemůže stát. Celý program Velké ceny Mexika, to znamená tři volné tréninky, kvalifikace i závod, budou přenášeny k fanouškům živě prostřednictvím internetu a zdarma. Bohužel pro nás, experiment se uskuteční pouze v šesti zemích a Česká (ani Slovenská) republika mezi nimi není. Na webové stránce twitch.tv a prostřednictvím mobilní aplikace Twitch se bude dát dění na trati sledovat pouze v Německu, Lucembursku, Švýcarsku, Dánsku, Norsku a Švédsku.

Twitch je především videoherní platformou a díky tomu má připravených několik nástrojů interaktivity, které budou fanoušci v zmíněných zemích testovat. Jednou z aktivit je snaha uhodnout, jak na tom jezdec bude po dalších 10 minutách závodu.

Dohoda F1 a Twitche je tento rok jednorázová, platí pouze pro víkend VC Mexika. Pokud by se však experiment setkal s pozitivním ohlasem a dobrými výsledky, mohlo by být takto vysílano několik závodů ročně a snad i seznam podporovaných zemí by se časem prodlužoval.