Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Racing Point má všechna povolení, začne stavět

Racing Point má všechna povolení, začne stavět

Tým se přestěhuje do nového

Racing Point má dobré zprávy. Všechna povolení jsou vydána a může se začít stavět. Na zelené louce v sousedství současné základny týmu v Silverstone vyroste nová moderní továrna.

Pokud vše půjde podle plánu, zaměstnanci se přesunou v srpnu 2021, tedy během letní přestávky. U továrny bude 603 parkovacích míst, která v současnosti stále většímu počtu zaměstnanců moc chybí. Pro majitele, sponzory a prominentní návštěvy bude k dispozici také helipad. Aktuálně využívaný komplex začal vznikat spolu s týmem Jordan Grand Prix a po dokončení nových prostor by už měl sloužit pouze logistice, jako parkoviště pro kamiony a sklad.

Kromě zastaralosti fabriky a jejího vybavení je na závadu i prostý nedostatek prostoru v ní. Podle Otmara Szafnauera, šéfa týmu, se má počet zaměstnanců v dohledné době zvýšit o 10 až 20 procent.

"Stávající budova prostě již není dostatečná," vysvětluje Szafnauer. "Nemáme kam umístit nové věci a nedostatek prostoru komplikuje organizaci. Budeme potřebovat více místa pro výzkum a vývoj, jenže se tam už není kam hnout a obecně budova nevyhovuje potřebám současného týmu F1."

Odhaduje se, že v hrabstvích Buckingham, Oxford a Northampton žije přibližně polovina všech zaměstnanců týmů F1. Angličané o této oblasti rádi mluví jako o Motorsport Valley. Dostatek vysoce kvalifikované pracovní síly je pak velkou výhodou pro všechny týmy sídlící v tomto trojúhelníku.