Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Podle Leclerka Vettel chápe svou chybu

Podle Leclerka Vettel chápe svou chybu

On sám však také není bez viny

Sebastian Vettel na dnešní tiskovce v Abú Zabí chyběl, takže ke kolizi vozů Ferrari v Brazílii se vyjádřil pouze Charles Leclerc. Jako první zmínil tvrdohlavost týmového kolegy, ale přiznává i vlastní vinu.

"Se Sebem jsme si popovídali, abychom pochopili úhel pohledu toho druhého," řekl mladý Monačan. "Myslím si, že se Seb neměl tlačit doleva a že to chápe. Já jsem asi také mohl zareagovat lépe a vyhnout se mu. Oba neseme část viny. Nejdůležitější ale je, že jsme si to se Sebem vyříkali a jdeme dál."

Scuderia Ferrari prozatím nepřistoupila k zákazu soubojů na trati a ono by to před posledním závodem sezony ani moc nemělo smysl.

"Jako já, tak i Seb jsme velmi soutěživí. Oba chceme vyhrávat, ale musíme najít nějaký kompromis, protože závodíme za jeden tým. Musíme být vůči sobě méně agresivní, nechávat si o něco více místa, aby se to už nikdy neopakovalo. V minulém závodě jsme viděli rozsah následků, ačkoli samotný kontakt byl velmi, velmi malý. Měli jsme smůlu, ale i tak se chceme ujistit, že příště se tomu vyhneme."