Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari pokračuje ve vylepšování motoru

Ferrari pokračuje ve vylepšování motoru

Přesto bude na rovinkách pomalejší

Všichni soupeři Ferrari od začátku sezony uznale kývali hlavami nad rychlostí červených vozů na rovinkách. I přesto, že velké ceny vyhrávali jezdci Mercedesu. O mimořádném výkonu se začalo mluvit po letní přestávce, kdy byl rozdíl ještě očividnější. Pak se šuškalo o podezření z podvádění a tak dále, ale motorovým inženýrům v Maranellu uznání beztak nikdo nevezme. Mattia Binotto avizuje, že neusnuli na vavřínech a pro následující sezonu plánují další zlepšení.

"Pohonnou jednotku jsme docela podstatně změnili. Z pohledu architektury, válců...," cituje Binotta web Motorsport. "Pořád máme před sebou hodně práce. Změny před budoucí sezonou jsou opravdu dost velké."

Více výkonu motoru ale přijde současně s novou, silnější aerodynamikou a ve výsledku máme očekávat nižší maximální rychlost.

"Pro příští rok máme mnohem vyšší cíl na straně přítlaku a budeme mít i mohutnější aerodynamický odpor. Nemyslíme si, že na rovinkách budeme tak daleko před ostatními, jako jsme byli letos. Ale nemůžeme vědět, co plánují ostatní. My jsme se poučili, že jednoznačně potřebujeme více přítlaku a v tomto doháníme ostatní, jak jste si mohli všimnout na konci roku," tvrdí Binotto.

Ferrari svůj nový vůz představí 11. února v Barceloně.