Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerc dostal smlouvu až do roku 2024

Leclerc dostal smlouvu až do roku 2024

Ferrari si ho pojistilo na příštích pět sezon

K bezprecedentnímu kroku přistoupila Scuderia Ferrari. Smlouvu se svým jezdcem Charlesem Leclerkem prodloužila až do roku 2024. Monačan měl přitom už předtím jistotu setrvání v Maranellu do sezony 2022, nyní tedy přibyly další dva roky.

Velmi mě těší, že zůstávám ve Ferrari. V minulém ročníku šampionátu se stal můj sen realitou. Jezdím za nejslavnější tým ve formuli 1. Jsem napjatý, co přinese příští období, a nemohu se dočkat úvodního závodního víkendu,“ prohlásil.

V sezoně 2019 vyhrál Charles Leclerc dvě velké ceny

Leclerc byl od roku 2016 členem jezdecké akademie Ferrari, pro niž vybojoval tituly v GP3 a formuli 2. Ve formuli 1 debutoval loni v kádru Alfy Romeo, ze kterého zamířil do Ferrari.

Letos dvaadvacetiletý závodník vyhrál v Belgii svoji premiérovou velkou cenu a za týden si totéž zopakoval na Monze. Navíc dosáhl sedmi postavení v čele startu, vůbec nejvíce ze všech účastníků.

S každým závodem v této sezoně bylo naše přání prodloužit kontrakt s Charlesem zřetelnější,“ uvedl šéf Scuderie Mattia Binotto. „Nyní jsme tedy dosáhli toho, že s námi zůstane příštích pět let. Naše budoucnost bude společná a jsme přesvědčeni, že napíšeme další památné stránky historie Ferrari.