Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren bude závodit v Tour de France

McLaren bude závodit v Tour de France

K Monaku a Indianapolisu přidává další populární závod

Tým McLaren se letos nezúčastní pouze VC Monaka a 500mílového závodu v Indianapolisu, ale i dalšího mimořádně prestižního klání. Člověk by mohl tipovat 24 hodin Le Man, nebo snad účast v Daytoně, ale to by se mýlil. Tým McLaren chce zabojovat o přední umístění v Tour de France 2020!

Pro fanoušky tohoto týmu to nemusí být zas tak velké překvapení. McLaren mimo jiné vyrábí i špičková kola. Majoritní podíl ve společnosti McLaren Group vlastní investiční fond bahrajnské královské rodiny Mumtalakat a kola McLarenu už slavila několik vítězství s Bahrain World Tour Cycling Teamem.

Tento rok se společný projekt posouvá na vyšší úroveň. Vznikl Team Bahrain McLaren a zaměstnal hvězdy jako Mikela Landu a Wouta Poelse, ale hlavně Marka Cavendishe, nejúspěšnějšího sprintera celé historie Grand Tour. Společně hodlají vystoupit až na cyklistický Olymp.

"Závodní rodokmen McLarenu vyrostl díky dekádám soutěžení v technologicky nejpokročilejším sportu. Těšíme se, že teď naše znalosti využijeme ve světě špičkového cyklistického závodění," řekl ředitel týmu John Allert.

McLaren je padesátiprocentním podílníkem týmu a přivedl k němu své sponzory Richard Mille a CNBC.

McLaren se ve světě závodění na dvou kolech obejde i bez dodavatele motorů