Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Začátek Dakaru provázejí zmatky

Začátek Dakaru provázejí zmatky

Slavnostní ceremoniál neměl atmosféru

V sobotu proběhl slavnostní start 42. ročníku Rallye Dakar, která se poprvé koná na asijském kontinentu. Samotný ceremoniál se tentokrát neodehrál v tak nadšené atmosféře jako v minulých letech.

Pozvaní hosté se raději zdržovali ve VIP prostorech uvnitř v budově. Ale užili jsme si krásné projekce a já hlavně přítomnost rodiny. Jsem moc šťastný, že jsem měl komu zamávat,“ svěřil se Tomáš Ouředníček, který s navigátorem Davidem Křípalem bude hájit barvy týmu Ultimate Dakar Racing. 

Slavnostní start měl tentokrát komornější charakter

V Džiddě, kde soutěž začíná, se předtím museli vypořádat s nemalými problémy. „Předstartovní logistika je tu nesmírně náročná. Jednotlivá místa jsou od sebe příliš vzdálena, takže to nejde jinak než auty. Jenže město ucpávají časté kolony. Při cestě na zahájení jsme dokonce museli využít s Davidem malou motorku, jinak bychom ho nestihli,“ postěžoval si český pilot.

Prodlevy provázely i předchozí technickou přejímku závodního Fordu Ranger Dakar. „Když jsme byli konečně hotovi, stalo se centrum opět totálně neprůjezdným. Proto jsme požádali pořadatele, abychom mohli nechat auto na stadionu s tím, že přejedeme na parkoviště závodních strojů až ráno. Jsem rád, že nám vyhověli,“ konstatoval Ouředníček.