Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Buggyra zvládla první polovinu Dakaru

Buggyra zvládla první polovinu Dakaru

Šoltys je v první desítce, Macháček dohání ztrátu

Letošní Rallye Dakar dorazila do svého poločasu. Tým Buggyra Racing vstoupí do její druhé poloviny s oběma svými vozy, Šoltysovou Tatrou Phoenix a Macháčkovou Can-Am Buggyrou MK50 XRS.

Martin Šoltys v kategorii kamionů prozatím uzavírá první desítku. „Na přejezdu mi přestal fungovat interkom, a tak jsme ho ještě před startem měnili. Už druhý den nás trápí převodovka, vypadává nám kvalt, tak se s tím trochu pereme. Jinak ale auto funguje velmi pěkně. I když bylo hodně písku, jelo se nám lépe než předtím,“ zhodnotil svoje počínání v šesté etapě, která dovedla posádky do hlavního města Saúdské Arábie Rijádu.

Josef Macháček bojuje s dětskými nemocemi svého vozu

Byla to sice dlouhá štreka, ale velice rychlá, protože člověk jede stále povolenou maximálkou. Duny nám nedělaly sebemenší problémy, jelikož podklad byl poměrně tvrdý. Ten profil je podobný třeba Maroku, nejsou tu žádné záludnosti. Byl to prostě zážitek. I tak jsme dnes dělali jednu gumu a máme několik poznatků, které bychom chtěli ve dni volna na autě uplatnit,“ konstatoval Josef Macháček, dohánějící velikou ztrátu z úvodu soutěže.

Pro nás je nejdůležitější to, že máme oba zástupce stále v závodě. Can-Am je ve vývoji a drží se nás dětské nemoci, což jsme ale předpokládali. Podstatné samozřejmě bude dovézt ho až do cíle. Martin Šoltys se zabydlel v top ten, což byl náš záměr, ale ono se to lehce řekne a pak hůř dělá. Ten nejtěžší úkol nás ale teprve čeká, a to druhá část tohoto Dakaru,“ prohlásil manažer Jan Kalivoda.