Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ouředníček se dvakrát vyprostil z písku

Ouředníček se dvakrát vyprostil z písku

Jiní na tom byli hůře

Těžce zkoušený Ford Ranger Ultimate Dakar Racingu míří k cíli velkého pouštního dobrodružství. Tomáš Ouředníček a David Křípal zvládli i předposlední etapu Rallye Dakar.

Jeli jsme opatrně, protože jsme startovali zezadu. Chtěli jsme hlavně dojet, za námi vyjížděl jen Nani Roma, který měl včera nehodu,“ referoval Ouředníček. „Auto fungovalo dobře. Písek byl zrádný, hodně hluboký. Pak jsem udělal malou chybu. Trochu jsme narazili a zapadli. Ale rychle jsme se dokázali vyprostit a pokračovali. Jenže nás čekalo ještě jedno krátké uvíznutí.

Závodníkům na Rallye Dakar se do cesty postavily obří písečné duny

Nebyli však zdaleka jediní, kdo se ocitli v úzkých. „V dunách jsme viděli pragu Aleše Lopraise zahrabanou téměř až po střechu. Tak jsme u něj zastavili a David se šel zeptat, jestli mu může pomoct. Nakonec se s Alešem shodli, že bude nejlepší, když si stoupnou na pahorek a zamávají na kamiony, o kterých jsme věděli, že jsou za námi,“ popsal setkání s krajany Ouředníček.

Osobně už začínám být na pokraji sil, protože jsem se nevyspal. Pořád ještě cítím zklamání z celkového výsledku. Teď se chceme především dobře nachystat na zítřejší poslední etapu. Aby to klaplo až do úplného konce.