Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Podle Lopraise má pragovka perspektivu

Podle Lopraise má pragovka perspektivu

Posádku zaskočily problémy s turbodmychadlem

Asi ne úplně spokojený opouští Saúdskou Arábii Aleš Loprais. Nešťastná předposlední etapa způsobila, že nejen přišel o šanci na třetí místo, ale i o post nejlepšího českého truckera na Rallye Dakar.

Máme za sebou krásný Dakar na Arabském poloostrově, připomínající původní africké terény. Technické potíže nás sice připravily o možnost porvat se o bednu, ale jinak naše Lady Praga a tým podávaly po celou dobu vyrovnané výkony,“ uvedl pilot Instaforex Loprais Teamu. „Předvedli jsme velmi perspektivní kamion, který je velkým příslibem do budoucna. Prošel opravdu ostrým křtem a v dané konkurenci továrních stájí více než obstál.“ 

Kamion Praga naznačil značný potenciál

Na Dakar jsem odjížděl s obavou, že se na autě projeví dětské nemoci,“ dodal palubní mechanik Petr Pokora. „To se nepotvrdilo. Upadla jen část výfuku, což nás ale ve výsledku stálo pouze nějakých pět minut. S tím jsem spokojen. Naopak mě překvapily problémy s turbodmychadlem, které však přičítám hlavně tomu, že jsme neměli dost času na řádné otestování techniky v podmínkách, v jakých se jelo. Roli hraje spousta faktorů. Nadmořská výška, teplota a vlhkost vzduchu, zástavba ve voze a hlavně automatická převodovka.