Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari vzalo Leclerkova bratra, hledá ženy

Ferrari vzalo Leclerkova bratra, hledá ženy

Je podpora mladých závodnic pouze marketingem?

I Ferrari má v zimě čas plánovat svou budoucnost a činí rozhodnutí týkající se i jeho akademie pro mladé jezdce. V posledních dnech vyprodukovalo hned dvě zajímavé zprávy.

V horizontu několika let bychom ve F1 mohli opět vidět bratrskou dvojici. Ferrari nedávno prodloužilo kontrakt s Charlesem Leclerkem do konce roku 2024 a nyní pod svá křídla bere i jeho bratra. Arthur Leclerc je 18letý jezdec, jenž poslední dva roky závodil ve F4. Příští rok ho Ferrari podpoří v sérii Formula Regional Europe, v níž se závodí ve vozech F3. Leclerc do ní nastoupí v týmu Prema. Jezdecká akademie Ferrari také přibrala na palubu Švéda Dina Beganoviče, kterého čeká přestup z motokár do F4.

Druhá zpráva se týká žen. Mattia Binotto jako šéf Scuderie Ferrari oznámil, že akademie začala hledat talentované závodnice, neboť je správné, aby v ní byli muži i ženy. Mnozí se asi pozastavili nad tím, zda je opravdu správné podpořit závodníka s horšími výsledky na úkor lepšího jen proto, že jde o závodnici. Otevřeně a nahlas kritizovat takový postup si dovolila Sophia Flörschová.

"A to je jako moderní přístup?" ptá se německá závodnice. "Pokud někde máme být pouze jako pomůcky pro marketing, tak to není žádná změna. Své místo si musíme zasloužit. Musíme ukázat své schopnosti, jak to dokázala Michele Moutonová (bývalá závodnice rallye)."

Zatím poslední bratrskou dvojicí ve F1 byli Schumacherové.