Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Red Bull a ExxonMobil prodloužily smlouvu

Red Bull a ExxonMobil prodloužily smlouvu

Tým se definitivně připravuje na budoucnost ve F1

Red Bull Racing oznámil, že partnerství s olejářským koncernem ExxonMobil bude pokračovat i po roce 2020. Na vozech a oblečení jeho jezdců tak budeme nadále vídat loga Mobil 1 a Esso.

Oznámení smlouvy je dalším potvrzením toho, že Red Bull se chystá podepsat novou Concordskou dohodu, která ho zaváže k účasti ve F1 na dalších pět až deset let. Dohoda s partnerem z oblasti maziv a paliv je nejvíce důležitá Hondu. Tu už Red Bull z marketingového hlediska potěšil novou smlouvou s populárním Maxem Verstappenem a nyní je již připraven i po technické stránce. Se samotnou Hondou je tým dohodnutý pouze do konce roku 2021, ale Helmut Marko už avizoval, že chce co nejdříve zajistit dlouhodobou budoucnost tohoto partnerství. Otázkou zůstává, zda do toho bude nadále zapadat i současný titulární sponzor týmu, Aston Martin, kterého se prý chystá odkoupit Lawrence Stroll, majitel týmu Racing Point.

"Práce ExxonMobil v úzké spolupráci s našimi inženýry a inženýry dodavatelů motorů v posledních třech letech přinesla pozitivní výsledky. Každý vývojový krok paliva a maziv znamenal zlepšení výkonu, což nám nepochybně pomáhalo následovat naše cíle. Velmi se těšíme, že prodloužení našeho kontraktu přinese další progres," píše se v tiskové zprávě podepsané šéfem týmu, Christianem Hornerem.

Stejné palivo a maziva přirozeně používá i sesterský tým Toro Rosso, jenž bude od letošní sezony závodit pod jménem Alpha Tauri.

Red Bull se připravuje na další etapu ve F1.