Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Honda potřebuje více místa

Honda potřebuje více místa

Červený býk přesto chrochtá blahem

Před prvním závodem sezony se dozvídáme, že Honda po zimních testech upravuje konfiguraci své pohonné jednotky. Testy přitom dopadly dobře z pohledu výkonu i spolehlivosti, ale data inženýry přesto přesvědčila o riziku, způsobeném příliš agresivní honbou za co nejkompaktnějším vylepšením.

"Se zvolenou instalací nebyl žádný závažný problém, ale našlo se pár problémů způsobených příliš těsným uspořádáním," prozradil Tojoharu Tanabe, technický ředitel pro motory Honda. "Tvar byl příliš agresivní, potřebujeme ho trochu změnit, ale není to velká věc."

Snad Honda zbytečně nehasí, co ji ve skutečnosti nepálí, protože Red Bull je po zimních testech přímo nadšený.

"Testy potvrdily naše pozitivní očekávání ohledně rychlosti vozu i spolupráce s Hondou. Poprvé máme konkurenceschopný motor a Adrian (Newey) je opět tak motivovaný, že F1 jistě neopustí roky," vyjádřil se pro SpeedWeek majitel společnosti Red Bull Dietrich Mateschitz.

Hlava motorsportu Red Bullu Helmut Marko také očekává návrat mezi špičku.

"Ferrari je vpředu, pak jsme my před Mercedesem," sdělil přesvědčivě. "Za námi je široký střed pole, kde to bude velmi těsné. McLaren a Williams vzadu."

Když měl Marko tipovat jméno mistra světa, bez váhání vystřelil: "Max Verstappen,".

A v podobném duchu se vyjádřil šéf týmu Red Bull Racing Christian Horner pro televizi Sky Sports.

"Po druhém testu se zdá, že Ferrari bude velmi silné a Mercedes bude buď na jeho úrovni, nebo alespoň blízko. My jsme úspěšně přemostili propast, ale musíme počkat, řekl. „Nejen na Melbourne, protože to je dost specifická trať, ale na celkový obrázek po prvních třech závodech. Pak budeme moudřejší.

Nový motor stimuluje každého v našem týmu, ale hlavně Adriana. Vidí, že se s motorem přibližujeme špičce. Motivuje ho to a opět zařezává s ostatními v Milton Keynesu."