Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull se oděje do bílé

Red Bull se oděje do bílé

Začíná se loučit s Hondou.

Vozy obou týmu Red Bullu, poháněny motory Honda, budou tento víkend nést speciální lakování a Red Bull Racing již i ukázal svůj vůz v bíločervené kombinaci. Jedná se o typickou barevnou kombinaci Hondy, která se na konci roku oficiálně rozloučí se světem F1, ačkoli nějaký čas ještě bude Red Bullu pomáhat. Načasování se může zdát divné, než si uvědomíme, že na tento víkend byla původně naplánována Velká cena Japonska. Ta byla kvůli protipandemickým opatřením v domovské zemi Hondy zrušena a místo ní se pojede Velká cena Turecka.

Fotografie AlphaTauri jsme zatím neviděli, ale jelikož týmovými barvami jsou bílá a tmavomodrá, nemusí se jednat o velkou změnu. Během televizního přenosu si diváci mohou všimnout nápis "arigato", tedy "děkujeme" na zadních přítlačných křídlech vozů Pierra Gaslyho i Júkiho Cunody. Kompletní změnou barevného designu si prošel Red Bull.

"Strašně moc jsme se těšili, že japonští fanoušci budou mít šanci spolu s námi oslavit naše extrémně úspěšné partnerství s Hondou na domácí půdě v Suzuce," říká šéf týmu Red Bull, Christian Horner. "Závod padl za oběť pandemii, ale nemůžeme to prostě nechat tak a mít úplně obyčejný víkend. Musíme Hondě a jejím úžasným fanouškům vzdát hold a vrátit na světlo světa kousek z její historie zde v Istanbulu."

Předlohou speciálnímu barevnému designu RB16B byl vůz Honda RA272, který Hondě v roce 1965 přivezl její první vítězství ve velké ceně F1.

RB16B v typických barvách Hondy. Foto: Red Bull

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Red Bull