Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Red Bull ukazuje prstem na Hondu

Red Bull ukazuje prstem na Hondu

V zatáčkách je na úrovni Mercedesu, na rovinkách ne

Red Bull se po dvou vítězstvích Mercedesu na Red Bull Ringu vrací ke staré známé písničce. Jeho vůz prý byl v zatáčkách rychlý, možná nejrychlejší, ale chybělo mu tempo na rovinkách, čili výkon motoru.

"Na rovinkách byli fantasticky rychlí," řekl šéf týmu Red Bull Christian Horner o jezdcích Mercedesu. "V zatáčkách byly rozdíly malé. V některých jsme byli lepší, v jiných jsme nebyli dost rychlí. Ale oni evidentně byli silní na rovinkách. Ohromně silní. V zimě se jim povedlo udělat velký krok vpřed."

Helmut Marko, šéf motorsportu Red Bullu, byl opět jednou přímější a jasněji ukázal prstem na Hondu: "Red Bull s jeho krátkým vozem může být v Maďarsku velmi silný. V Rakousku byl rozhodující výkon motoru Mercedes. Na rovinkách jsme ztráceli spoustu času. Ale v Maďarsku je pouze jedna delší rovinka a zbytek okruhu je prakticky jedna zatáčka za druhou. Tento profil nám, podle mě, bude sedět lépe. A očekávané teplo bude také hrát v náš prospěch."

Alespoň něco ze ztráty Maxe Verstappena na závodníky Mercedesu v cíli VC Štýrska přece jen nejde na účet Hondy, ale jezdce a jím způsobeného poškození předního křídla.

"Viděli jsme poměrně velké poškození, ale celkový rozsah jsme nemohli zjistit, dokud vůz nezaparkoval v parc fermé," řekl Horner a dodal, že tento typ poškození zásadně vychyluje vyvážení vozu. "Jak moc se to podepsalo na životnosti pneumatik, to ještě musíme přepočítat. Stalo se mu to v deváté zatáčce a lidé u počítačů hned zpozorovali ztrátu přítlaku. Křídlo bylo poškozeno při kontaktu s obrubníkem."

Marko obnovil repertoár, kterým před pár lety tlačil na Renault a jeho motoráře. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.CZ