Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Už vyložili karty na stůl

Už vyložili karty na stůl

Sainz se nejspíše stěhovat nebude

McLaren má zjevně velký zájem na tom, aby Carlos Sainz zůstal i nadále jeho zaměstnancem. Španělovi na sklonku tohoto roku vyprší smlouva a tým neponechává nic náhodě.

Není žádným tajemstvím, že v McLarenu jsem velmi šťastný a že se v zákulisí něco děje. Už jsme začali jednat o prodloužení kontraktu,“ prozradil Sainz.

Vzápětí to potvrdil i šéf stáje Andreas Seidl. „Jsem si jistý, že díky získaným zkušenostem udělají letos další krok vpřed. Proto není na místě uvažovat o nějaké změně,“ prohlásil, přičemž měl vedle Sainze na mysli také Landa Norrise.

Loňská sezona byla v Carlosově kariéře zatím nejúspěšnější

Času na vyjednávání je spousta. „Máme teprve únor, není kam spěchat,“ konstatoval Sainz, který vyloučil, že by měl v hlavě nějaké jiné projekty mimo F1. „Momentálně přemýšlím jen o tom, jak vylepšit auto a jak bychom se jako tým mohli dostat dále. Chci být mistrem světa a vytáhnout McLaren na úplný vrchol. Na nic dalšího nemám pomyšlení.

Tedy ani na to, že by si po vzoru svého otce zkusil Rallye Dakar. Před jeho výkonem nicméně smeká: „Jsem nesmírně hrdý na jeho úspěchy a především na jeho vztah k práci. Moc ho obdivuji.“