Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren měl skvělý start

McLaren měl skvělý start

Už roky neprobíhalo testování tak hladce

Po první polovině zimních testů je McLaren z pohledu odjetých kilometrů na třetím místě. Nebylo by to nic zvláštního, kdyby se psal kupříkladu rok 2010. Jenže je rok 2020 a McLaren má za sebou slabé roky s Hondou i velké zklamání, které následovalo po výměně Hondy za Renault. Tehdy se ukázalo, že problém týmu zdaleka nebyl pouze v motoru. McLarenu se však od minulého roku pomalu vrací sebevědomí.

"V první řadě se je třeba podívat na počet kol, na naši spolehlivost. Zatím můžeme mluvit o nejpozitivnějším zimním testování za mnoho let," pochválil tým šéf Andreas Seidl. "Je to velká odměna a signál pro celý tým, že tvrdá práce posledních měsíců nás skutečně dostane o další krok vpřed, že to nebylo zbytečné. Máme velkou radost.

Jsem rád, že se nám podařilo splnit tak mnoho bodů z našeho testovacího seznamu. Bez tak spolehlivého vozu by to nešlo. Prostě jsme každý den splnili celý náš plán. Soustředili jsme se přitom na naše úkoly, ne na soupeře a časomíru. Průběžně přidáváme nové díly, některé další nám byly poslány z továrny, takže současné tempo je jednoznačně moc dobré."

Na dosažené časy se bude více hledět ve druhém ze dvou třídenních zimních testů. Ten začne tuto středu 26. února.

Předtím mívali v garáži plné ruce práce, ale tento rok...