Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Lepší je testovat někde v teple

Lepší je testovat někde v teple

Jenže to zase přijde na větší peníze

Nejasná perspektiva pokračování Velké ceny Španělska na Katalánském okruhu má samozřejmě vliv i na úvahy o místě konání předsezonních testů. Autodrom nedaleko Barcelony podle všeho stojí před bankrotem a na záchranu z veřejných zdrojů se nemůže spoléhat.

Šéfové týmů se proto začínají poohlížet po jiné destinaci, kde by mohli svoje zbrusu nové monoposty řádně vyzkoušet. Někteří už předtím horovali pro přesun do teplejších krajin.

Osobně si myslím, že by Bahrajn nebo Abú Zabí byly k tomuto účelu vhodnější,“ prohlásil principál Scuderie AlphaTauri Franz Tost. „Tam bychom jezdili při teplotách, které nás pak čekají během roku. Vezměte si třeba pneumatiky. Když vám budou fungovat v Barceloně, kde bývá v únoru dost chladno, neznamená to, že totéž bude platit v Austrálii, Bahrajnu nebo Vietnamu.“ 

Bahrajn nabízí v únoru teplejší počasí, týmy by ale musely sáhnout hlouběji do kapsy. Foto: Red Bull

Poněkud jiný postoj zaujal jeho kolega z McLarenu Andreas Seidl: „Tentokrát jsme neměli žádný důvod si na Barcelonu stěžovat. Počasí bylo dobré. Naopak v Bahrajnu je často velkým problémem vítr.

Navíc by šly prudce nahoru logistické náklady. „Lidé chtějí testovat v Barceloně, protože je daleko snazší do ní dopravit díly z Anglie nebo Itálie. Do Bahrajnu či Abú Zabí je to poněkud komplikovanější. A hlavně dražší,“ uznal i Tost.

Kompromisem se tak mohou stát Jerez, Valencie nebo některá z italských tratí. Nabízela by se například ambiciózní Imola.

Zdroj: FORMULE.cz