Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ricciardo to opět nevidí na bednu

Ricciardo to opět nevidí na bednu

Skutečnou odpověď dá až Austrálie

Daniel Ricciardo v novém renaultu zajel třetí nejrychlejší čas zimních testů. Dosáhl lepšího času než Charles Leclerc a jeho týmový kolega byl zase rychlejší než Sebastian Vettel. Neznalý novinář se tak mohl domnívat, že Ricciardo a tým Renault jsou rychlejší než Ferrari, a tedy již nejsou daleko od pódiových umístění. Pojďme se podívat, co na to odpověděl australský závodník.

"Určitě nejsme podobně rychlí jako Mercedes. A musím přiznat, že kdybychom na nejměkčích pneumatikách nebyli takto rychlí, byl bych zklamaný. Bylo to dobré kolo a jsme rádi, že jsme jej byli schopni zajet, ale jsem ve F1 příliš dlouho na to, abych teď uvěřil, že budu třetí i v Melbourne," vysvětlil 30letý jezdec.

"Možná se to dalo udělat tak, abychom byli ještě o jednu nebo dvě desetiny sekundy rychlejší, ale určitě bychom se nedostali hluboko pod 1:15 jako Mercedes (Ricciardo zajel 1:16,276 a Valtteri Bottas 1:15,732, pozn. red.)."

Nový žlutočerný vůz je ale lepší než jeho předchůdce.

"Vyvážení je lepší, zadek je klidnější, takže můžu tlačit na plynový pedál dříve. Zlepšila se i spolehlivost, což byl jeden z důležitých cílů. Zatím tedy můžeme být spokojeni, ale pravdu se dozvíme až v Melbourne," připomněl Australan.

Renault tedy letos neočekává stupně vítězů, ale získává důležité sebevědomí.

"Těší nás, že se chování vozu na trati shoduje s našimi výpočty. Díky tomu můžeme očekávat, že další věci z vývoje budou po nasazení na vůz také fungovat, že jsme se zbavili problémů s korelací dat," oddechl si Ricciardo.

Také Ricciardo očekává, že Ferrari v Austrálii vyloží na stůl lepší karty, než ukázalo v testech. Foto: Renault

Zdroj: FORMULE.cz