Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz nejspíš zůstane v McLarenu

Sainz nejspíš zůstane v McLarenu

Španělova budoucnost by mohla být vyřešena v nejbližších týdnech

Carlos Sainz bude pravděpodobně i po skončení této sezony závodit za McLaren. Je možné, že se s týmem z Wokingu dohodne na prodloužení oboustranně výhodného kontraktu.

Ne všechna místa v současných třech špičkových týmech jsou již obsazena a ne všichni jezdci z klubu vítězů velkých cen již mají podepsané smlouvy, ale zachování spojení Sainze a McLarenu dává smysl. Tým se těší na rozpočtový strop a od roku 2022 chce opět bojovat s nejlepšími. Španělovi je 25 let a pokud se mu rýsuje možnost být číslem 1 ve špičkovém týmu, může si dovolit čekat.

"V první řadě se soustředím na práci pro McLaren a na zlepšování svých jezdeckých výkonů. Co se střednědobé a dlouhodobé budoucnosti týče, ty nevidím nikde jinde než v McLarenu. Komunikace na tohle téma již začala, ještě to chce čas," vyjádřil se Sainz.

V médiích stále kolují zvěsti, že přítomnost Andrease Seidla, nového šéfa týmu, je lákadlem pro Sebastiana Vettela, jenž by mohl přijít o místo ve Ferrari. To by věci zkomplikovalo, protože o druhou sedačku by Sainz bojoval proti britskému mladíkovi Landu Norrisovi z juniorského programu McLarenu. Místo by se ale uvolnilo ve Ferrari…

V McLarenu převládá optimismus, ačkoli vítězství jsou ještě daleko. Foto: McLaren

 

Zdroj: FORMULE.cz