Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Formule 1 je jen nepatrný detail

Formule 1 je jen nepatrný detail

Wolff: Musíme táhnout za jeden provaz

K těm, kteří se v této mimořádné situaci obrátili na příznivce F1 otevřeným dopisem, se přidal i šéf týmu Mercedes Toto Wolff.

Je jedno, jestli fandíš stříbrné nebo rudé, růžové nebo zlaté, oranžové nebo modré. Co nás všechny spojuje, je vášeň pro závody,“ napsal v něm. „Těšili jsme se, až uslyšíme motory, uvidíme dokonale zkonstruovaná auta pohybovat se na limitu a zažijeme těsné souboje nejlepších jezdců světa. Bereme to strašně vážně proto, že to tolik milujeme. Jenže v celkovém obraze je to jen nepatrný detail. Zdraví a blaho diváků, členů stájí a celé společnosti mají přednost.“ 

Nejúspěšnější dvojice současné F1 si dává nucenou přestávku. Foto: Mercedes

Wolff jednoznačně podpořil rozhodnutí FIA a Liberty Media o odložení některých velkých cen a přesunu letní přestávky. „Budeme přirozeně dbát o zdravotní stav našich kolegů v těch nabitých týdnech,“ zareagoval už předem na námitky, že v přeplněné druhé polovině sezony budou nuceni lidé ve F1 jít „přes závit“.

Současně vyzval čtenáře, aby respektovali nařízení úřadů a omezili svůj pobyt venku na nejnutnější možnou míru. Jen tak se dočkají brzkého návratu svého oblíbeného sportu. „Když potáhneme všichni za jeden provaz, dostaneme se z toho,“ dodal Wolff.

Zdroj: Mercedes