Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo chce do prvního závodu startovat poslední

Ricciardo chce do prvního závodu startovat poslední

Uvězněn doma má čas přemýšlet

Ani Daniel Ricciardo nemá nic na práci, a tak fanouškům na sociálních sítích předvádí skoky do mělkého bazénu a jízdu na pomalých farmářských strojích. A také se zamýšlí nad tím, co je a co bude.

"Nedávno jsem dumal nad kvalifikací a nad tím, jaké peklo se rozpoutá v první zatáčce," představuje si Australan svoje nedočkavé kolegy. „Napadlo mě, že nejlepší bude dívat se na to pěkně zdálky. Asi dobrovolně vezmu poslední místo na startu a po první zatáčce budu ve vedení!

Ale vážně. Přemýšlet teď nad závoděním nemá smysl, protože ani nevíme, na které trati začne sezona. Minulou noc jsem si pustil Monako, kameru z kokpitu. Byl jsem z toho smutný. Nevíme, co bude. Je to těžké. V Melbourne jsme byli tak blízko! Ale musíme se smířit s tím, že tohle je realita.

Hodně mi pomáhá trénink. Nejen fyzicky. Při tréninku ze sebe dostanete vztek. Beru to jako součást duševní hygieny. Kromě toho je toto perfektní příležitost dát se fyzicky do pohody. Musím zůstat na jednom místě, žádné změny časových pásem, žádná letiště, je to jako soukromý tréninkový kemp. Vím, že mám před sebou spoustu času, není kam spěchat. Když se sejdeme před první velkou cenou, všichni budeme vypadat lépe. Alespoň doufám!"

I Ricciardův batoh musí poslušně čekat ve skříni. Foto: Renault

Zdroj: FORMULE.cz