Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo bude brát méně peněz

Ricciardo bude brát méně peněz

Jednání o prodloužení smlouvy se odkládají

Šéf Renaultu ve F1 Cyril Abiteboul oznámil, že došlo k dohodě o redukci platu největší hvězdy týmu Daniela Ricciarda. Kolik musel Australan slevit ze své gáže, odhadované na 25 milionů eur ročně, prezentováno samozřejmě nebylo.

Diskusi o tom máme šťastně za sebou,“ sdělil Abiteboul listu l´Equipe. „Daniel již signalizoval svoji připravenost. V opačném případě bychom tady měli problém.“

Není divu, že si Abiteboul oddechl. Velká část zaměstnanců stáje se totiž kvůli koronaviru ocitla v režimu kurzarbeitu a bere tudíž méně peněz. Vysvětlovat jim milionové sumy pro jednoho člověka by asi nebylo snadné. „Určitě by to ale nedestabilizovalo náš program ve F1,“ prohlásil nepříliš přesvědčivě Abiteboul.

Svoji originální přilbu si Ricciardo zatím moc neužil. Foto: Renault

Na mrtvém bodě se prozatím ocitla jednání o prodloužení Ricciardova kontraktu, který vyprší na konci roku. „V normální sezoně bychom se o tom již bavili. Vyhodnotili bychom Danielovy výkony v prvních čtyřech velkých cenách a sedli si s ním. Jenže letos se ještě nepohnulo ani kolo. V tomto smyslu jsme slepí, přesto musíme plánovat budoucnost. Je možné, že rozhodnutí padne dříve, než se šampionát rozjede,“ prozradil Abiteboul.

Současně přiznal, že scénář, kdy by se Ricciardo postavil na zadní a zamířil jinam, je jeho noční můrou. Ve vlastních zdrojích se náhrada najde těžko. Nikdo z mladíků, zařazených do juniorky (Žou, Lundgaard, Fewtrell nebo Piastri), nemá zatím pro F1 potřebnou výkonnost.

Zdroj: FORMULE.cz