Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull Ring jedině bez diváků

Red Bull Ring jedině bez diváků

A i tak to bude velký problém

Přinejmenším nechceme stát v cestě.“ Tato slova rakouského ministra sportu Wernera Koglera na dnešní tiskové konferenci vlila fanouškům optimismus do žil. Na Red Bull Ringu by se 5. července snad přece jen mohla rozjet letošní sezona F1. Jenže je tu až příliš mnoho kdyby.

Především by pořadatelé museli dodržet přísná bezpečnostní opatření. Kogler zdůraznil, že nařízení o dodržování alespoň dvoumetrového odstupu mezi osobami zůstává v platnosti. Znamená to, že závod je realizovatelný jen bez diváků a se striktně limitovaným počtem zúčastněných. 

Pokud se 5. července na Red Bull Ringu opravdu pojede, podobné scény určitě neuvidíme. Foto: Red Bull

Ještě větší problém představují příjezd do země a následný odjezd z ní. Zvláště, když v tomto případě budou chtít do Rakouska vstoupit lidé skutečně z celého světa. „Bylo by to patrně spojeno s nějakou formou karantény nebo alespoň povinného testování,“ zdůraznil Kogler s tím, že nechce předbíhat událostem.

Jeho kolega ministr vnitra Karl Nehammer ovšem vůbec neuvažuje o tom, že současné faktické uzavření Rakouska skončí v horizontu nejbližších měsíců: „Dosáhli jsme toho, že křivka počtu nakažených se zploštila. Nesmíme připustit, že si infekci k sobě zavlečeme znovu zvenčí.“ Jasněji to už řečeno být nemohlo.

Zdroj: FORMULE.cz