Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen téměř nevnímá změnu

Räikkönen téměř nevnímá změnu

Méně se vídá s přáteli, ale jinak se má fajn

Kimimu Räikkönenovi omezení pohybu na veřejnosti zas tak nepřekáží. Ty, kteří ho ve F1 sledují déle, to ani nepřekvapuje.

Jelikož 40letý závodník teď nepotřebuje být v blízkosti továrny týmu Alfa Romeo, opustil svou švýcarskou vilu a přestěhoval se do rodného Finska. Přirozeně mu tam kromě domu patří i okolní pozemky, je tam se svou manželkou a dvěma dětmi a v podstatě mu ke štěstí nic nechybí. Po letech ve špičkových týmech F1 mu ani nemusí vadit, že nedostává celou výplatu.

"Řekl bych, že vzhledem k okolnostem se vlastně mám velmi dobře," cituje finského závodníka Auto-Hebdo. "Máme to štěstí, že tady vlastníme dům s obrovskou zahradou. Pomineme-li, že musíme být doma, je to takový normální rodinný život. Nic tak zvláštního se neděje. Děláme jen to, co bychom beztak dělali, kdyby nebyla pandemie. Opravdu tu máme spoustu prostoru, takže chodíme na vzduch a hrajeme hry. Známe mnoho her a manželka i děti jsou rády, že jsem doma déle než obvykle.

Nedá se říct, že bych se teď moc díval na zprávy nebo četl noviny. Jednou za čas se podívám do telefonu a zjistím, co je ohledně viru nového. Ale nejsem tím posedlý. A i když někdy chci vidět zprávy nebo číst noviny, tak děti mi to často nedovolí. Teď jsou ony mou prací na plný úvazek. Ale večer obyčejně koukám na zprávy.

Strašné, co se děje ve světě. Všichni se bojí, že se nakazí, ale ještě horší by bylo podlehnout panice. Je třeba udělat to, co všichni říkají. Zůstat doma."


Když venku není vhodné počasí, potěší kryté hřiště.

FORMULE.cz