Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Spojení Verstappen – Hamilton by nefungovalo

Spojení Verstappen – Hamilton by nefungovalo

Max nemá kam spěchat

Jos Verstappen si rozhodně nemyslí, že by soužití jeho syna s Lewisem Hamiltonem v Mercedesu přineslo něco pozitivního. „Lidem by se to určitě líbilo,“ prohlásil v rozhovoru pro magazín GP Racing. „Ale dobrý nápad to není. Dva kohouti na jednom smetišti nefungují. Také nevím, jak by to tým zvládl po finanční stránce.

Maxův současný příjem je totiž oproti Bottasovu dvojnásobný. Navíc jde momentálně spíše o akademickou debatu, protože už v lednu prodloužil smlouvu u Red Bullu až do roku 2023 a „přijde si na pěkné peníze“, jak neopomněl spokojený tatínek zdůraznit.

Rodinný tandem se rozhodl zůstat v Red Bullu. Foto: Red Bull

Max chtěl vždy zůstat. Cítí se tady dobře. To je můj názor, ovšem rozhodnout se musel on sám. Byly zde jisté možnosti u jiných stájí, jenže čas pro ně ještě nedozrál,“ naznačil Verstappen senior, aniž by prozradil to nejdůležitější, tedy o koho se jednalo konkrétně. „Od roku 2022 zaváděné předpisy způsobí cosi jako loterii. Nikdo dnes netuší, jaké bude potom rozložení sil.“ Jinak řečeno: optimálním řešením je přečkat kritickou fázi pod bezpečnými křídly Red Bullu a pak se uvidí.

Když přestoupíš, můžeš na tom i pěkně prodělat. A co když má Red Bull v rukávě schovanou nějakou senzaci? Pozici, kterou si Max v týmu vybudoval, by jinde získával jen velmi obtížně. Každopádně by to trvalo několik let,“ dodal někdejší parťák Michaela Schumachera.

Zdroj: FORMULE.cz