Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari, Mercedes a další pomáhají v boji proti koronaviru

Ferrari, Mercedes a další pomáhají v boji proti koronaviru

Mercedes již dodal 10 tisíc dýchacích pomůcek

Navzdory selhání společného projektu Red Bullu a Renaultu, boj týmů F1 proti novému koronaviru pokračuje.

Vláda Spojeného království má již k dispozici 10 000 zařízení CPAP z motorové továrny Mercedesu v Brixworthu. Zařízení funguje jako plicní ventilátor, ale pracuje s tlakem, díky čemuž by mělo být pro pacienty méně nepohodlný. Tato zařízení pomohou lidem s nejtěžším průběhem nemoci, které ohrožuje především zápal plic a potřebují, aby za ně dýchaly přístroje. Mercedes zveřejnil kompletní dokumentaci CPAP, aby stejné zařízení mohli začít vyrábět po celém světě.

Britové si také objednali 15 000 plicních ventilátorů Penlon Prima ES02, které nedávno prošly schvalovacím procesem a s jejichž sestrojením pomohlo i sedm britských týmů sdružených v iniciativě Project Pitlane. McLaren Group, mateřská společnost týmu McLaren, Británii pomáhá s produkcí osobních ochranných pomůcek.

V Itálii se do boje zapojilo Ferrari. K zdravotnickému personálu se brzy dostanou ochranné masky, které na ventilech a armaturách ponesou logo vzpínajícího se koně. Část produkce bude z Maranella zaslána společnosti Solid Energy, která s jejich pomocí přemění šnorchlovací soupravy značky Decathlon na ochranné pomůcky pro personál nemocnic.

Zdravotnické pomůcky z Maranella. Foto: Ferrari

 

Zdroj: FORMULE.cz