Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Monza se svého termínu ještě nevzdala

Monza se svého termínu ještě nevzdala

Damiani změnil názor, dokáže si představit závod bez diváků

Přestože Covid-19 zasáhl Itálii plnou silou, Monza se nevzdává svého místa v kalendáři velkých cen sezony 2020.

Prezident italského autoklubu Angelo Sticchi Damiani, který pro závod na Monze zajišťuje finance od italské vlády a podepisuje smlouvy s F1, chce ještě pár týdnů času, než přijde s nějakým rozhodnutím.

"Jak bude vypadat velká cena během koronavirové krize? V padoku bude mnohem méně lidí. Dovedu si představit redukci o 30 až 40 procent oproti minulému roku," cituje ho rádio Rai.

"Máme pohromadě tým medicínských odborníků a se žádostí o pomoc jsme se obrátili i na předního virologa. Sbíráme informace o všem, co se může týkat velké ceny."

Ital se ovšem stále nevzdal naděje, že na tribuny dostane diváky!

"To teď nemůže nikdo vědět. Potřebujeme více času, ještě pár týdnů. Nevíme, jakou situaci můžeme očekávat v září. Chceme být připraveni na všechny scénáře a vyjednávat s Liberty Media o nových podmínkách. Finanční ztráty? Bez diváků by byly velké, ale o tom teď nechci spekulovat. V hloubi duše stále věřím, že to nebude nutné," drží se stébla naděje.

V o něco novějším rozhovoru pro italskou televizní stanici Sky Sport ale už byl se závodem bez diváků srozuměn.

"Je to složitá situace, nic není jisté. Aktuální plán F1 je, že v červenci a v srpnu se bude závodit v Evropě. Monza bude poslední a pak následuje cesta na východ. FIA by měla rozhodnout brzy, jenže nikdo si nemůže být ničím jistý. Pro nás bylo vždy důležité mít plné tribuny, protože příjem ze vstupného náleží pořadateli závodu. Ale pokud se má sezona 2020 uskutečnit, musí být alespoň 15 závodů. Takové jsou smlouvy s televizními společnostmi. A peníze od nich jsou extrémně důležité hlavně pro menší týmy."

Monza je zvyklá na plné tribuny. Foto: Haas

 

Zdroj: FORMULE.cz