Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Grosjean se vyrovnal s internetovými trýzniteli

Grosjean se vyrovnal s internetovými trýzniteli

Konečně má dostatek sebevědomí a dokáže jim odpovědět

Romain Grosjean si už vyslechl a přečetl strašnou spoustu názorů na svoje jezdecké umění. Kdo sleduje F1 déle, pamatuje si, jak ve Spa v roce 2012 bezmála zlomil vaz Fernandu Alonsovi při havárii, kterou sám způsobil. Byl diskvalifikován z následující velké ceny a od té doby se jej špatná pověst ne a ne pustit. Prozradil, že část fanoušků F1 si z nekonstruktivní kritiky každého jeho závodu udělala volnočasovou aktivitu a nějaký čas ho to moc mrzelo.

"Prošel jsem si několika fázemi. Někdy jsem si četl komentáře a trpěl přitom," přiznává francouzský závodník. "Pak jsem to přestal číst. A víte co? Vyrovnal jsem se s tím a dostal se do bodu, kdy jsem byl dost silný na to, abych si řekl: Já přece vím, jakou dobrou práci odvádím, kolik úspěchů mám jako jezdec formule 1 a čeho jsem v životě dosáhl.Někteří lidé si řekli, že se budou bavit strefováním do mě, ale nejlépe udělám, když jim odepíšu něco vtipného.

Když mi někdo kupříkladu napíše, že jsem jako jezdec totálně nepoužitelný, mám na to odpověď. Mám na kontě 169 velkých cen. Pokud jsem tak otřesný jezdec, tak si představte, jak hloupý musí být šéf týmu, který mě pustí do svého vozu.

Lidé často nejsou tak milí, ohleduplní ani uctiví, jak byste si přáli, ale taková jsou sociální média. Rád si přečtu názory lidí, když jsou myšleny dobře. Když se někomu zdá, že toto a tamto není správné, mohu s ním o tom mluvit."

Grosjean se s virtuálním světem smiřuje i na poli e-sportu. K účasti ve virtuálních velkých cenách se sice přemluvit nenechal, ale oznámil sestavení vlastního e-sportovního týmu. Jezdecké složení prý oznámí brzy.

Nepěkné komentáře ho moc trápily, teď je už odolnější. Foto: Haas

Zdroj: FORMULE.cz