Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

V čem byli stejní Alonso a Räikkönen

V čem byli stejní Alonso a Räikkönen

Trénink je ničím, závod vším

K poněkud nečekanému závěru došel Romain Grosjean. „Překvapivě jsem se od Fernanda Alonsa a Kimiho Räikkönena naučil prakticky totéž,“ napsal na oficiální instagramový účet formule 1.

Francouz ví, o čem mluví. S oběma povahově značně odlišnými muži sloužil před lety v jednom týmu. Alonsa poznal v roce 2009 při svém debutu ve F1 v barvách Renaultu. S Räikkönenem se potkal o tři roky později v Lotusu.

Hodně lidí si myslí, že jsou jako voda a oheň. Ale způsob, jakým přistupovali k tréninku s myšlenkou na vlastní závod, byl identický. Na rozdíl ode mě jako nováčka jim bylo naprosto jedno, jakého času v něm dosáhnou. Připravovali si auto na neděli,“ uvedl Grosjean, který se mezitím posunul do ranku jednoho z nejzkušenějších borců v šampionátu.

S Magnussenem prý nemá Grosjean problém. Foto: Haas

Z této pozice také ohodnotil svého současného kolegu Kevina Magnussena: „Když jsem se dozvěděl, že přijde do Haasu, šťastný jsem z toho zrovna nebyl. Provází ho pověst zlého chlapce. Pramení však hlavně z toho, jak nesmírně tvrdě bojuje o každý bod. Ví, že jinak to nejde. Je těžké ho porazit, protože se chová jako pravý Viking. Jo, měli jsme loni mezi sebou na trati pár nedorozumění, ale všechno jsme si vyříkali. V civilu spolu vycházíme docela dobře.“

Zdroj: FORMULE.cz