Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Po smrti manželky se rád ponořil do práce

Po smrti manželky se rád ponořil do práce

Allison našel u Mercedesu nový domov

Dnes tu máme mnohem osobnější vyznání technického ředitele Mercedesu Jamese Allisona, než jsme zvyklí. V době uzavření továrny kvůli pandemii si zavzpomínal na těžké roky 2016 a 2017.

Po smrti manželky se rozešel s Ferrari a vrátil se do rodné Británie, aby byl s dětmi a zbytkem své rodiny. Avšak již na začátku roku 2017 přijal místo v anglické továrně týmu Mercedes, které nečekaně uvolnil Paddy Lowe.

"Byl jsem na dně," vzpomíná Allison na YouTube. "Už uběhly čtyři roky a přesto ještě i dnes truchlím. Bylo to období, kdy jsem plakal cestou do práce i cestou z ní. Chtěl jsem být užitečný a v práci si vytvořit prostředí, v němž dokážu pokračovat v životě bez Rebeky. Ale pouze jsem doufal, sám jsem si nebyl jistý, zda to bude fungovat. Měl jsem velké štěstí a jsem Mercedesu vděčný, že jsem se v nejtěžším období, když se mi život převrátil vzhůru nohama a nic nebylo jako předtím, mohl stát součástí týmu. Práce se stala nejnormálnější částí mého života.

Sezona F1 má svůj rytmus, jsou tu tlaky na dokončení vozu včas, na vývoj, euforie z vítězství, zdolávání překážek. Cítil jsem se v tom doma, zatímco zbytek mého života byl v troskách. Dostalo se mi tu vřelého přivítání od lidí, kteří mě ani nepotřebovali. Od prvního dne jsem se cítil vítán, dostal jsem prostor dělat si svou práci. Vytvořili pro mě prostředí, ve kterém jsem se cítil opravdu užitečný. Přitom tým už fungoval jako dobře namazaný stroj. Na všech úrovních jsem našel pouze skvělé odborníky. Snadno si mohli říct, že mě nepotřebují."

Před Allisonovým příchodem Mercedes získal tři mistrovské tituly v řadě, po něm přibyly další tři. O Pohárech konstruktérů platí přesně to samé.

Allison se v nejtěžším období nikde necítil tak normálně, jako u Mercedesu. Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.cz