Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hungaroring a Spa zůstávají na palubě

Hungaroring a Spa zůstávají na palubě

Evropské léto by ještě mohlo být pěkně rušné

Dnes tady máme dvě pozitivní zprávy z okruhů, o kterých se v poslední době moc nemluvilo. Více informací dorazilo z maďarského Hungaroringu. Ten je připraven uspořádat závod v řádném termínu, tedy 2. srpna. Je velmi nepravděpodobné, že by se do té doby v Maďarsku zrušil zákaz konání masových akcí, takže by se mělo jet za zavřenými dveřmi.

"S majiteli práv jsme v každodenním kontaktu," řekl Zsolt Gyulay, ředitel okruhu, v rozhovoru pro Autosport. "Liberty ví, že jsme otevřeni všem možným řešením a chceme, aby se závod uskutečnil. Způsob, jakým se to nakonec udělá, není v našich rukách a závisí na situaci v zemi. Nyní čekáme na uvolnění opatření. Potřebujeme vědět, jak a kdy se život začne vracet do normálu.

Stejně jako Rakušané a Britové, i my jsme odhodláni udělat maximum a pomoci rozjet sezonu F1. Už jsme mluvili i o možnosti mít závod za zavřenými dveřmi, ale nejprve se vypracuje protokol pro Rakousko. Pokud to bude vypadat dobře, můžeme se vydat stejnou cestou. Samozřejmě, hodně bude záležet i na rozhodnutích vlády. Na jedno se ale můžete spolehnout, jak pro vládu, tak i pro Hungaroring je velmi důležité, aby se Velká cena Maďarska 2020 uskutečnila.

Pokud by se jelo bez diváků, tak by to pro promotéra byla velká finanční ztráta. Druhou možností je uspořádat závod s fanoušky, s čímž máme již 35 let zkušeností. Loni jsme zlomili rekord v návštěvnosti. Aktuálně jsou sice všechny akce zrušeny, ale údržba okruhu probíhá jako obvykle, aby bylo 2. srpna vše připraveno na start Velké ceny Maďarska."

A ozvalo se také Spa-Francorchamps, které také ještě má naději, že tento rok přivítá monoposty F1. Belgický okruh má problém, že se kvůli opatřením tamní vlády musel vzdát naděje na závod v původním termínu na konci srpna za přítomnosti diváků. První zářijový víkend se přitom má jet v Itálii a pak už bude F1 chtít Evropu opustit. Nejreálněji tak vypadá možnost přesvědčit vládu, aby do té doby povolila závod za zavřenými dveřmi. Aktuální zákaz má platit do konce prázdnin a Velká cena Belgie byla v původním kalendáři naplánována na 30. srpna.

Hungaroring spoléhá na podporu vlády. Foto: Hungaroring

"Rozhovory s FOM (F1) a vládou ohledně možnosti pořádat závod za zavřenými dveřmi pokračují," zaznělo z autodromu v ardenských lesích..

Mezi Silverstone (19. červenec) a Hungaroring, nebo mezi Hungaroring a Spa by se v ideálním případě ještě mohly vtěsnat závody v Nizozemsku a ve Španělsku. Monako a Francie už své letošní závody oficiálně zrušily.

Zdroj: FORMULE.cz