Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vláda McLarenu pomocnou ruku nepodá

Vláda McLarenu pomocnou ruku nepodá

Prý si může peníze obstarat jinde

Se zlou se potázala McLaren Group, když požádala britskou vládu v souvislosti s koronavirovou krizí o půjčku 150 milionů liber. Nedostala ani šilink.

Jako mnoho jiných podniků jsme současnou pandemií těžce zasaženi. Proto vedeme neustálý dialog s našimi bankami, investory a vládními místy, jak řešit dočasné přerušení činnosti,“ uvedl mluvčí skupiny.

Firma musela poslat valnou část svých čtyř tisíc zaměstnanců na nucenou dovolenou. Odbyt sportovních vozů klesl prakticky na nulu a ani tým F1 negeneruje žádné příjmy. 

O supersporty je v časech koronaviru nulový zájem. Foto: McLaren

Sky News ovšem informovaly, že požadavek na finanční injekci ministerstvo hospodářství, energetiky a průmyslového rozvoje briskně smetlo ze stolu. Zdůvodnilo to tím, že prosebník dostatečně nedoložil, že nemá možnost čerpat prostředky z jiných zdrojů. Připomeňme že McLaren Group většinově patří bahrajnskému královskému investičnímu fondu Mumtalakat.

Proslýchá se, že úředníkům údajně posloužila jako záminka paralelně vedená jednání o profinancování některých dočasně pozastavených vývojových projektů. Ta však podle všeho budou trvat ještě měsíce, což vedlo k rozhodnutí obrátit se v nouzi na stát.

McLaren se nicméně pokusí o štěstí ještě jednou. Se zdůrazněním, že je významným exportérem a také tvůrcem nových technologií.

Zdroj: FORMULE.cz