Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell vyhrál virtuální VC Španělska

Russell vyhrál virtuální VC Španělska

Na Katalánském okruhu Williams porazil Ferrari i Mercedes

George Russell ve voze Williams zvítězil ve Virtuální velké ceně Španělska na Katalánském okruhu. O (virtuální) pohár pro vítěze musel bojovat s Charlesem Leclerkem, přičemž oběma byla za divoké souboje udělena třísekundová penalizace.

Russell dostal penalizaci na začátku závodu, takže i když se dostal před Leclerka, k vítězství měl nakročeno jezdec Ferrari. Ten však chtěl prvenství vybojovat na trati. V závěru závodu udělal chybu, dostal trest a Russellovi tak umožnil potěšit Williams virtuálním triumfem.

Britský mladík startoval do závodu z pole position, ze které se ale po startu propadl až na páté místo. Závod jedno kolo vedl Esteban Gutiérrez, jenž byl v kvalifikaci druhý nejrychlejší, ale v závodě opět neudržel tempo. Nakonec ale Leclerkova penalizace pomohla na druhé místo jemu i týmu Mercedes. Mezi nejrychlejší i tentokrát patřil Alexander Albon, který však doplatil na riskantní strategii zastávek v boxech.

"Mám ohromnou radost. Už jsem téměř zapomněl, jaké to je, když člověk vyhraje závod," řekl jezdec, jenž v roce 2017 získal titul šampiona GP3, v roce 2018 se mu totéž povedlo ve F2, ale loni ve voze Williamsu nezískal ani bod.

"Nezažil jsem to velmi, velmi dlouho a strašně mi to už chybělo. Zuřil jsem, když jsem se dostal před Charlese, ale s vědomím, že mám třísekundovou penalizaci. Když v závěru závodu přišla zpráva, že Charles také dostal penalizaci, málem jsem si radostí ucvrkl," podotkl s úsměvem Russell.

Vítězit se dá i v pohodlí domova. Foto: George Russell

Zdroj: FORMULE.cz