Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Potřetí v řadě zvítězil Russell

Potřetí v řadě zvítězil Russell

Virtuální velká cena Ázerbájdžánu

George Russell ve své, zatím velmi krátké, kariéře jezdce F1 ještě nezískal ani jediný bod, ale v sérii Virtual Grand Prix je již trojnásobným vítězem. Po prvních místech ve Španělsku a v Monaku viděl virtuální šachovnicovou vlajku jako první i v Ázerbájdžánu.

Závodník Williamsu včera startoval z pole position a po boku měl Alexandera Albona, jenž byl pro něj v ulicích Baku jedinou reálnou hrozbou. Nutno poznamenat, že za Russellovo kvalifikační kolo by se nestyděli ani mnozí profesionální e-závodníci.

Start se mladému Angličanovi také vydařil a Albona za sebou držel až do zastávek v boxech. Jezdec Red Bullu se pokusil o undercut a na trať se vrátil na tvrdých pneumatikách. Russell zareagoval v následujícím kole, ale z boxové uličky vyjel na středně tvrdé směsi. Za zády měl ještě nepřezutého týmového kolegu Nicholase Latifiho a ten měl ve zpětných zrcátkách Albona.

Než se Albon zbavil Latifiho, Russell měl třívteřinový náskok. To by nejspíš nestačilo, jelikož v závěrečné fázi závodu hodně bojoval s vysokým opotřebením pneumatik, ale Albon měl také problém. V soubojích totiž již spotřeboval příliš mnoho paliva a musel začít šetřit. Thajec mohl být nakonec rád, že navzdory desetivteřinovému trestu za nerespektování hranic tratě zůstal ve výsledkové listině před Estebanem Gutiérrezem. Mexičan ve službách Mercedesu tedy obsadil třetí místo.

Lando Norris konečně absolvoval celou virtuální velkou cenu bez větších problémů a obsadil čtvrté místo. Charles Leclerc, vícenásobný vítěz virtuálních velkých cen, neměl svůj den a po několika kolizích dojel na 14. místě. Z jezdců, které příští měsíc uvidíme závodit v reálných vozech F1, se VVC Ázerbájdžánu zúčastnili ještě Pierre Gasly a Sergio Pérez.

Kamarádi byli hvězdami virtuálního závodu v ulicích Baku. Foto: George Russell

Zdroj: FORMULE.CZ