Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Russell vyhrál poslední závod i celý šampionát

Russell vyhrál poslední závod i celý šampionát

Virtuální velká cena Kanady

George Russell dominoval ve virtuální velké ceně Kanady. Dosáhl čtvrtého vítězství v řadě a podle neoficiální klasifikace se stal šampionem virtuální série. Ta tímto závodem skončila, jelikož se blíží začátek řádné sezony.

Russell těžko hledal konkurenci už v kvalifikaci. Druhý Alexander Albon byl o téměř půl sekundy pomalejší. Třetí místo Nicholase Latifiho znamenalo, že jsme pak na startu v první trojce viděli dva virtuální vozy Williamsu.

Po startu si Russell a Albon udrželi své pozice a vzdálili se zbytku pole. Jezdec Red Bullu byl až do zastávek v boxech o pár desetin sekundy na kolo pomalejší. Po nich začal více riskovat a obdržel tři třísekundové tresty. O vítězi bylo tím pádem rozhodnuto. Albon měl dost dobrou rychlost na to, aby navzdory trestům udržel druhé místo před Estebanem Gutiérrezem, na kterého tak zbyla třetí příčka.

Latifi z boje o přední pozice vypadl po kolizi s Gutiérrezem, Pierre Gasly byl ze závodu diskvalifikován po obdržení příliš mnoho penalizací. Z jezdců F1 se virtuálního závodu na okruhu Gillese Villeneuvea zúčastnila pouze zmíněná čtveřice. Někteří jejich kolegové již tráví čas v týmových simulátorech, jiné takovéto závodění omrzelo a dali přednost virtuální 24hodinovce v Le Mans. Včetně Charlese Leclerka, který měl dobrou šanci na virtuální titul. Gasly se stihl zúčastnit obou závodů.

V Rakousku se 5. července závodníci po dlouhých měsících opět setkají na reálném okruhu.

Russell získal titul v sériích F4, GP3, F2 a F1. V poslední jmenované zatím pouze virtuální. Foto: George Russell

Zdroj: FORMULE.CZ