Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Melbourne vrátí peníze

Melbourne vrátí peníze

O zahájení sezony se rozhodne v nejbližších dnech

Formule 1 se letos už do Austrálie nevrátí. Stále nám chybí oficiální tisková zpráva, ale vláda státu Victoria se netají s tím, že s F1 již nekomunikuje a Albert Park není ani v provizorním kalendáři.

Pokus o odstartování sezony v řádném termínu skončil velkým fiaskem. Poté, co se u jednoho člena týmu  McLaren prokázala nemoc Covid-19, bylo insiderům jasné, že závod se neuskuteční. Někteří jezdci seděli v letadle do Evropy již v ten večer. Nic netušící fanoušci přesto v pátek přicestovali, aby se posadili na tribuny. Až do poslední chvíle se pořadatel závodu s F1 nedokázal dohodnout, kdo závodní víkend zruší.

Nyní je záležitost vyřešena a ministr sportu Martin Pakula informoval příslušný parlamentní výbor, že již zaplacený poplatek za právo uspořádat velkou cenu F1 se vrátí do státní pokladny. Zároveň se fanouškům začnou vracet peníze za lístky.

Formule 1 mezitím odeslala podrobný popis svého plánu na bezpečné zahájení sezony na Red Bull Ringu rakouskému ministrovi zdravotnictví.

"Čekáme na odpověď," potvrdil Helmut Marko z Red Bullu. Sportovním akcím nahrává fakt, že v Rakousku za poslední měsíc klesl počet případů nakazy koronavirem ze 4500 na 1050 a trend je nadále pozitivní.

V Melbourne až příští rok! Foto: Melbourne

Zdroj: FORMULE.CZ