Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jezdci týmu Panther Racing včera nezaháleli

Jezdci týmu Panther Racing včera nezaháleli

Enge: "Chtěli jsme najet maximální počet kol"

Po čtvrtečním tréninkovém termínu, který v Indianapolis zcela propršel, se včera většina stájí snažila využít co nejvíce času pro optimalizaci nastavení vozů pro vlastní závod. Nejinak tomu bylo i Panther Racing, jehož jezdci odkroužili po oválu v Indy celkově více než 300 kol.
 
A jaké jsou jejich pocity s blížícím se závodem?
 
Tomáš Enge: " Naším cílem bylo dnes najezdit maximální počet kol za podmínek, kdy bude na trati co nejvíce vozů, tak abychom mohli nastavit auto pro podmínky vlastního závodu, kdy se vozy budou pohybovat často v turbulentním prostředí. Náš tým Rockstar/Chevrolet pracuje velmi tvrdě každý den a já doufám, že se to vše v den závodu vyplatí. Celý tento měsíc je pro mne obrovskou zkušeností a na samotný závod se skutečně velmi těším."
 
 
Tomas Scheckter: " Myslím, že jsme odvedli všichni dnes solidní práci. Je to dlouhý měsíc, ale dnešek byl obzvláště důležitý pro nás pro všechny. Potřebovali jsme najet co nejvíce mil v těsné blízkosti ostatních vozů na trati a mohli tak nastavit vůz pro vlastní závodní podmínky. Naštěstí všichni ostatní dělali totéž a tak na trati bylo stále plno. V týmu vládne velmi dobrá nálada a všichni jsou přesvědčení, že při závodě dosáhneme dobrých výsledků."
 
Buddy Lazier: " Máme skutečně velmi, velmi dobrý závodní vůz. Nechybí mu rychlost a je velmi stabilní a rychlý i v těsné blízkosti ostatních aut. Nedělalo mi dnes problémy držet se těsně za ostatními a přitom ještě stále zrychlovat. Odpoledne jsme ještě cvičili zastávky  boxech a i moji mechanici dosahovali skvělých časů."