Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dnes je v Indy na řadě třetí kvalifikační den

Dnes je v Indy na řadě třetí kvalifikační den

Jaký bude comeback Kennyho Bracka?

Dnes je v Indianapolis na řadě třetí kvalifikační den, který rozhodne především o pozicích v poslední třetině startovního roštu. Zítra pak bude následovat tzv. Bump day, skýtající poslední příležitost ke kvalifikaci do vlastního závodu.
 
Dnes by rovněž měli absolvovat svůj nováčkovský křest Arie Luyendyk Jr. a Jimmy Kite. Zatímco Luyendyk byl jmenován pilotem týmu CURB/Agajanian/Beck Motorsports, který se v Indy představil až tento týden, Jimmy Kite nastoupí ke kvalifikaci jako náhradník za zraněného Paula Danu v týmu Ethanol Hemelgarn.
 
S velkým napětí se očekává i kvalifikační pokus Kennyho Bracka, který zastoupí Buddy Rice v týmu Bobbyho Rahala. V IRL nesmírně populární Švéd, který jen snad zázrakem přežil strašlivou havárii při finále sezóny 2003 v Texasu a ze zranění se zotavoval celý minulý rok, se v kokpitu vozu Panoz objevil už ve středu. Přestože ho mnoho lidí už odepsalo, zajel Brack velmi dobré časy a snad všichni v Indianapolis mu bez rozdílu na týmovou příslušnost přejí co nejlepší comeback.
 
Dodatečné vyšetření Buddy Rice totiž odhalilo, že při své havárii stál jen krůček od tragédie, neboť zjistilo vlasové trhliny v krčních obratlech. Z toho důvodu hlavní lékař IRL loňskému vítězi Indy 500 start v závodě nedoporučil, protože další obdobný náraz, který samozřejmě nelze vyloučit, by pro Riceho mohl skončit tragicky.