Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Brack zajel kvalifikaci v Indy nejrychleji ze všech

Brack zajel kvalifikaci v Indy nejrychleji ze všech

Stačí to však jen na 23. místo

Jestliže byl návrat Kenny Bracka do kokpitu vozu IRL přijímán s některými otazníky, dal včera Švéd všem vzpomenout na své nepopiratelné mistrovství za volantem závodního vozu. Šokoval totiž Indianapolis svou průměrnou rychlostí ze čtyř kvalifikačních kol (227.598 mph), která byla větší než rychlost, kterou si zajistil pole position Tony Kanaan.
 
Díky tomu, že dosáhl svého výkonu až ve třetím dnu kvalifikace, mu však na startu bude patřit až 23. místo. Naposledy se podobný případ přihodil v Indy v roce 1996, kdy byl nejrychlejším jezdcem, který nestartoval z první řady Arie Luyendyk.
 
" Byla to dobrá jízda," řekl Brack. "Děkuji Bohu, že mi umožnil se sem vrátit a děkuji týmu Bobbyho Rahala, že mi znovu dali příležitost. Je mi líto Buddyho, ale on se vrátí."
 
Loňský vítěz Buddy Rice, který je letos z bojů vyřazen po havárii v tréninku, k tomu řekl: " Mám z Kennyho radost. Předvedl na trati, že máme nejrychlejší vůz ze všech a to je úžasná vzpruha pro celý tým. Dokázat něco takového po všem, čím si Kenny prošel, jen po jednom krátkém svezení s vozem před Indy, je něco nepředstavitelného. Je mi líto, že nemohu řídit sám, ale jsem šťastný, že za mně zaskočí právě Kenny."
 
Připomeňme, že právě Buddy Rice se stal náhradníkem za Kennyho Bracka po jeho těžkém zranění v Texasu v roce 2003. Brackovo zranění tak vlastně pomohlo nastartovat kariéru Riceho, který byl mnohými do té doby přijímán jako druhořadý jezdec, a dovedlo ho k loňskému vítězství v Indy 500.