Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Monza pořád věří, že tifosi dorazí

Monza pořád věří, že tifosi dorazí

Pokladně by to udělalo moc dobře

Všeobecně se předpokládá, že všechny velké ceny evropské části kalendáře se odehrají za zavřenými dveřmi. Na Monze se ovšem se závodem duchů nadále nechtějí smířit.

Pro italský okruh je příjem ze vstupného a dalších aktivit, spojených s přítomností desetitisíců diváků, velice důležitý. Dlouho proto odmítal akceptovat variantu s prázdnými tribunami. Chvíli to vypadalo, že v Královském parku se 6. září vůbec nepojede.

Nakonec prezident pořadatelského italského autoklubu ACI Angelo Sticchi Damiani couvl. Teď mu ale zjevně otrnulo. „Pan prezident jasně řekl, že máme zájem na konání podniku s vyloučením veřejnosti,“ uvedl generální tajemník stejné instituce Marco Ferrari. „Zůstává však nadále optimistou a nehodlá to zatím vzdát. Bude to velice obtížné, jenže bez fanoušků je Monza poloviční. Stupně vítězů jsou tady snad nejkrásnější z celé formule 1.“ 

Závěrečný ceremoniál v Monze je úchvatný, v čase koronaviru ale těžko představitelný. Foto: Pirelli

To je možné, ale klíč k řešení drží v rukou státní orgány. A je krajně nepravděpodobné, že by do konce prázdnin natolik rozvolnily opatření spojená s pandemií koronaviru.

Mnohem pesimističtěji se Ferrari vyjádřil o vyhlídkách dalších italských autodromů, zejména Imoly a Mugella, na přidělení některého závodu. Podle něj tato eventualita připadala v úvahu, dokud panovala nejistota kolem Silverstone. S jeho potvrzením šance klesly prakticky na nulu.

Zdroj: FORMULE.cz