Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gates se chystá na formuli 1

Gates se chystá na formuli 1

Mateschitz ho pozval do Rakouska

Nikdo, kdo nemá přímo co do činění s průběhem velké ceny, se 5. července na Red Bull Ring nedostane. Tak zní nejdůležitější přikázání pro pořadatele.

Není však pravidla, aby se z něj nemohla udělat výjimka. Dietrich Mateschitz na opožděné zahájení sezony pozval Billa Gatese. Alespoň to napsaly Kronen Zeitung (což je bulvár).

Gates je zakladatelem společnosti Microsoft a podle magazínu Forbes aktuálně druhým nejbohatším mužem světa s majetkem odhadovaným na 98 miliard eur (před ním je pouze Jeff Bazos z Amazonu). 

Dietrich Mateschitz a za ním jeho pravá ruka v oblasti motorsportu Helmut Marko. Foto: Red Bull

Na věc tázaný Helmut Marko se zdržel jakéhokoliv komentáře, protože to údajně nespadá do jeho kompetence: „Starám se o to, aby mise formule 1 na Red Bull Ringu dopadla úspěšně. O ostatním vás budou postupně informovat Projekt Spielberg a Red Bull.“

Už v minulosti na štýrský okruh zavítaly zajímavé osobnosti, například režisér George Lucas, herec Jean Reno nebo hokejista Wayne Gretzky.

Gatesova návštěva může souviset s jeho aktivitami na poli boje s nemocí Covid-19. Zapadla by tak výborně do pozitivního mediálního obrazu po zdravotní a hygienické stránce průkopnického podniku.

Zdroj: FORMULE.cz