Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Simracing Series startuje již za deset dní

Simracing Series startuje již za deset dní

Pořád je šance přihlásit se do úvodního kola

Tým Křenek Motorsport organizuje ve spolupráci s Autoklubem České republiky první ročník Mistrovství České republiky Simracing Series 2020. Vzhledem k pandemii koronaviru však jeho kalendář doznal určitých změn.

Úvodní kvalifikační klání proběhne 20. června v prostorách Caravan Metropol Kartingu (Ringhofferova 1, Praha 5). Pojede se na virtuálním okruhu v Imole. Momentálně je obsazena již více než polovina startovních míst, takže případní zájemci si musejí pospíšit.

Komu se nebude dařit, může to zkusit znovu už 27. června, tentokrát v sídle Autoklubu České republiky (Opletalova 29, Praha 1). Sveze se na rakouském Red Bull Ringu, na němž se o týden později rozeběhne letošní sezona MS F1.

Třetí zastávka je naplánována na 28. srpna do Pirelli Salonu (Poděbradská 29, Praha 9), kdy je na programu trať v britském Brands Hatch. Zejména moravští závodníci jistě ocení, že poslední díl seriálu se odehraje v Brně na Masarykově okruhu, respektive na Nürburgringu.

Z každého z těchto čtyř podniků postoupí kvarteto nejrychlejších do finále, které se uskuteční v rámci výstavy Racing Expo, pořádané od 6. do 8. listopadu v areálu PVA Expo Praha v Letňanech.

Finále šampionátu se odehraje na listopadové přehlídce Racing Expo. Foto: Racing Expo

Zápolit se bude na identických simulátorech a pod dohledem zkušených sportovních komisařů. Všichni finalisté si za odměnu otestují vůz Renault Twingo Cup, vítěz s ním navíc absolvuje jeden závod V4 Eset Cupu.

Podmínkou účasti jsou věk nad 15 let a výška minimálně 160 centimetrů. Je rovněž třeba uhradit startovné ve výši 600 Kč. Bližší informace lze nalézt na webu www.simracingseries.cz.

Zdroj: FORMULE.cz