Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Koronavirus se zatím Red Bull Ringu vyhýbá

Koronavirus se zatím Red Bull Ringu vyhýbá

Důrazné varování fanouškům

Téměř vojenskou operaci připomínají přípravy dvojité velké ceny na Red Bull Ringu. Nechystají se jen týmy, funkcionáři F1 a pořadatelský sbor, ale i široké okolí.

Na sklonku května byl odstartován pilotní program testování na koronavirus zaměstnanců ubytovacích zařízení v blízkosti Spielbergu. Rakouská vláda ho hodlá v případě, že se projeví jako účinný nástroj, zavést i v dalších turistických regionech.

Dosud tuto proceduru absolvovalo na 400 lidí ze 46 hotelů a penzionů, u nichž je předpoklad, že by mohli přijít do kontaktu s účastníky závodů. Jde o dobrovolnou záležitost, bez níž se ovšem nikdo nemůže o ubytování konvoje F1 ucházet. Takže vlastně povinnou. Podle agentury APA byly všechny dosavadní výsledky negativní.

Diváci nejsou letos vítáni ani před branami okruhu. Foto: Red Bull

Šlo ale zatím pouze o první kolo. Nyní dojde k několikanásobnému opakování s týdenní periodicitou. Proces odběru vzorků je v maximální míře urychlen a trvá v průměru patnáct minut.

Údolí Murtal, v němž se Red Bull Ring nachází, bylo naštěstí nemocí Covid-19 zasaženo velice slabě. Mezi jeho přibližně 75 000 obyvateli se vyskytlo jen 32 případů nákazy.

Místní úřady zároveň varovaly fanoušky, kteří by ve snaze dostat se co nejblíže k místu dění vnikli do uzavřeného sektoru kolem autodromu, že proti nim zasáhnou policejní síly.

Zdroj: FORMULE.cz