Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Schumacher se šance na titul nehodlá vzdát

Schumacher se šance na titul nehodlá vzdát

"Mám to zkrátka v povaze," tvrdí sedminásobný šampion.

Ani skutečnost, že si přes urputný boj až do posledních metrů nepřivezl z Monaka více jak 2 body za sedmé místo, nebrzdí optimismus Michaela Schumachera. Sedminásobný mistr světa stále věří ve zvrat v šampionátu a dle mnohých propastný rozdíl 37 bodů nevidí až tak dramaticky.
 
"Mohu jen znovu zopakovat: dokud bude alespoň nějaká možnost, udělám vše proto, abych jí využil. Já se prostě nevzdávám. A to není jen nějaká laciná fráze, mám to zkrátka v povaze."  
 
Nelichotivá situace v šampionátu jej nepřinutí hrát vedlejší roli v souboji o titul. Probudila v něm naopak ještě většího bojovníka, když neváhal v posledním kole závodu zaútočit na svého kolegu a následně i bratra.
 
"Jsem bojovník, vydám ze sebe vždy všechno – a to až do konce. Fotbalový zápas trvá také 90 minut a jak často už se vše změnilo v posledních minutách nebo v prodloužení?" vysvětluje Schumacher své pohnutky.
 
Na rozdíl od kopané se však hvězda stáje z Maranella ve formuli jedna žádného prodloužení nedočká a tak je potřeba zaútočit co nejdříve. "Na další závod se chceme připravit co nejlépe. V kvalifikaci máme velké nedostatky a to bylo v Monaku až příliš zřetelně znát."
 
Smůla, která se mu v minulosti, když sbíral tituly jako na běžícím pásu, vyhýbala, se nyní lepí řádně na paty. To však nemůže trvat do nekonečna a obhájce titulu věří, že by se vše mohlo změnit už o následujícím víkendu.
 
"Doufám samozřejmě, že se vše na Nürnburgringu zvrátí a budeme zase jezdit na čele. Každý musí uznat, že naše výkony v závodě – když dáme stranou všechny nepříznivé okolnosti – jsou srovnatelné s ostatními. A to by mělo přinést naději našim fanouškům. Pro nás je to příslib."
 
Jeho slova podtrhuje nejrychlejší kolo v monackém závodu. Navíc zrušení nedělní kvalifikace a s ním i konec sčítání dvou samostatných jízd s rozdílným množství paliva by mohly Maranellským pomoci. "Nevýhodu, kterou v této oblasti nyní máme, bychom mohli kompenzovat množstvím paliva a potom zvolit vhodnou strategii."